En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge del ple de la Diputació de Girona. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Proposar mesures efectives per lluitar contra els habitatges d'ús turístic que operen sense permisos.

Aquest és el compromís que ha assumit l'equip de govern del PDeCAT a la Diputació de Girona durant el ple d'aquest dimarts després que la CUP deixés sobre la taula la moció que havien presentat per demanar que es fes un registre d'aquests pisos.

El portaveu de la formació, Albert Piñeira, ha demanat als cupaires que retiressin la proposta a canvi de portar a la propera sessió un document consensuat amb tots els grups que incorpori mesures "efectives" i, fins i tot, línies d'ajuts per als ajuntaments amb l'objectiu d'intentar posar fre a la problemàtica.

La CUP proposava la creació d'aquest mapa amb els pisos turístics "legals i il·legals" al·legant que es tracta d'una situació preocupant que afecta municipis de "tots els colors" polítics. En aquest sentit, el portaveu de la formació, Lluc Salellas, ha assegurat que, al seu entendre, la Diputació ha de "tenir un paper actiu en aquest tema".

Els cupaires, a més, demanaven que el cens comptés amb dades "obertes i consultables" per part de la ciutadania i que es fes per "zones i barris", determinant aquells punts que "superin els percentatges desitjables".

Piñeira, però, li ha respost que ja existeix un registre per als pisos amb llicència per exercir aquesta activitat, que la Diputació no té competències per fer inspeccions i que el que cal ara és "articular sistemes que siguin efectius, que no siguin un brindis al sol". En aquest sentit, ha explicat que han parlat amb totes les formacions (ERC, Independents de la Selva i PSC) i que totes coincideixen en què cal un document més concret.

En aquest mateix sentit s'han expressant els diputats i diputades del PSC, ERC i del grup Independents de la Selva, que han remarcat que es tracta d'un problema preocupant i que calen eines efectives. Per això, Piñeira s'ha compromès a abordar-ho al proper ple de juliol si la CUP deixava la moció sobre la taula.

Salellas ha acceptat la petició però s'ha mostrat molest per les formes. El diputat ha criticat que ningú li comuniqués abans que n'havien parlat tots els grups i que la moció no tindria cap suport. Malgrat això, ha atès la petició però ha assegurat que fiscalitzaran el compromís perquè es compleixi.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS