En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Josep Maria Argimon i Núria Marín atenent els mitjans de comunicació. / Foto: Àlex Recolons (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa una crida a la calma després de l'aparició dels primers quatre casos de la verola del mico a Catalunya, confirmats aquest mateix dijous pel Departament.

"Cal estar alerta, sobretot els serveis sanitaris, que és per on acabaran entrant aquestes persones, però no ens hem d'alarmar", diu el conseller.

Per Argimon, és molt provable que apareguin nous casos en els pròxims dies, tot i que l'evolució de la malaltia és "majoritàriament benigna" i limitada en el temps.

En aquest sentit, el conseller detalla que el tractament contra la verola del mico és molt simptomàtic i que "a data d'avui" no hi ha cap evidència que porti a pensar en una vacunació massiva de la població.

D'altra banda, des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la directora del Departament de Pandèmies i Malalties Epidèmiques, Sylvie Briand, ha assegurat aquest divendres que el més probable és que augmentin els casos de verola del mico, però ha subratllat que és un virus que "no ha de preocupar la població general".

"No sabem si estem veient la punta de l'iceberg o si queden més casos", ha dit Briand en una sessió informativa sobre les dades que té l'organisme pel que fa als nous brots de verola del mico. Briand ha admès "incertesa" sobre com evolucionarà el virus, però ha remarcat que "no és com la covid-19" perquè no es transmet ràpidament.

Al conjunt de l'Estat, el Ministeri de Sanitat xifra en 98 els casos positius de verola del mico a l'estat espanyol, segons l'última actualització d'aquest divendres.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS