En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Fragment del vídeo de la campanya de l'APDCAT #DadesSegures. / Foto: APDCAT

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per publicar informació d’altres persones a internet i les xarxes socials, cal el seu consentiment. En el cas dels menors de 14 anys, aquest consentiment recau en els pares, mares i tutors legals.

En tot cas, abans de publicar imatges o dades sobre menors, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) remarca que cal pensar en el dret a la intimitat i la reputació de l’infant, i si estaria d’acord que es publiquessin imatges i informació íntima seva a internet i les xarxes socials, tenint en compte que immediatament queda fora de control i pot ser manipulada.

També alerta que publicar el seu nom, la data de naixement, l’edat, l’adreça o els gustos pot donar pistes per al frau digital, permetre suplantar la identitat, desxifrar contrasenyes, accedir a comptes personals o robar credencials.

A més, les imatges o vídeos de menors poden ser utilitzades per a la pornografia infantil o el ciberassetjament.

Entre les recomanacions de l’APDCAT hi ha desactivar la geolocalització, quan no es necessiti, i vigilar amb les metadades. Per exemple, les imatges publicades poden tenir metadades associades que permetin la localització.

També recomana no publicar imatges en què el menor pugui ser fàcilment recognoscible i no crear perfils específics dels fills a les xarxes socials.

Coincidint amb el Dia Mundial de les Mares i els Pares, l’APDCAT ha elaborat un nou vídeo dins de la campanya #DadesSegures per conscienciar la ciutadania sobre la protecció de la privacitat i l’ús de les noves tecnologies.

A Espanya, el 89% de les famílies comparteixen el contingut dels seus fills a Facebook, Instagram o TikTok aproximadament un cop al mes. Segons estudis recents, gairebé un de cada cinc menors d’entre 9 i 17 anys diu que els seus pares i mares han compartit informació sobre ells en línia a l’Estat, i aproximadament un 12% els han demanat que esborrin aquesta informació compartida.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS