En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels galls, amb la cresta mutilada, gairebé sense plomatge i amb els esperons llargs que transportava la furgoneta. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cap a les nou del matí d'aquest dimarts, uns agents de trànsit que feien un control dinàmic de seguretat a l'AP-7 van veure una furgoneta circulant a gran velocitat pel tercer carril de l'autopista.

Quan el conductor va adonar-se de la presència policial, va frenar de cop i es va canviar de carril per intentar esquivar els agents i evitar que l'aturessin.

La patrulla dels Mossos d'Esquadra, però, que havia vist la maniobra, la va fer aturar. A dins la furgoneta hi anaven 3 homes. Transportava 57 galls en caixes, del que habitualment se solen fer servir per baralles.

Com que cap dels ocupants va saber-ne explicar ni la procedència ni el destí, els Mossos van traslladar la furgoneta a comissaria perquè els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient i els veterinaris inspeccionessin els animals.

Allà, van veure que es tractava de galls de raça espanyola. Tenien les crestes mutilades, gairebé no tenien plomes i també els havien deixat créixer molt els esperons. Al mercat negre, aquests galls destinats a baralles poden costar fins a 700 euros per exemplar.

Mentre els Mossos inspeccionaven els animals, un home va presentar-se a comissaria dient que era l'amo dels galls. Aquest propietari, que té 47 anys, tampoc va donar cap explicació coherent a la policia. I per això, el van detenir per un delicte de maltractament animal. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat provisional.

En paral·lel, la policia va citar com a investigats els tres ocupants de la furgoneta. I no només això, també els van sancionar per no tenir l'autorització de transport públic de mercaderies ni portar el document de transport dels animals.

Ara, hauran d'anar a declarar davant el jutjat quan se'ls citi. Els 57 galls van quedar en dipòsit dels Mossos en espera que el jutge dictamini el seu destí final.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS