En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una botiga de petards. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La revetlla de Sant Joan és el moment més important de l'any per a la comercialització de petards. Aquest 2018 les vendes estan anant a bon ritme i el sector pirotècnic català confia arribar als 18 milions d'euros.

El president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell, admet que les pluges de les darreres setmanes no els han anat a favor. Tot i això, confien que les vendes s'animin aquests últims dies coincidint amb les bones previsions meteorològiques per al cap de setmana.

Alguns establiments fins i tot són més optimistes. "Estem molt il·lusionats amb aquest Sant Joan, les vendes estan animades", afirma el propietari d'una empresa de Riudellots de la Selva que porta molts anys en el sector.

Aquest és un dels centenars d'establiments, entre casetes i locals, que tenen autorització per vendre articles pirotècnics a Catalunya durant aquesta època. 

Explica que van començar la campanya a principis d'abril i que des de llavors han venut un 22% més que l'any passat. Una dada molt positiva tot i que recorda que les vendes es concentren sobretot els últims dies. "Serà llavors que sabrem si ha anat bé o molt bé", afegeix. Les sensacions, però, són molt positives.

El sector ha fet un esforç en els últims anys per oferir paquets i descomptes per a totes les butxaques. Segons Busquets, hi ha clients que es gasten més de 20 euros i d'altres que poden arribar a pagar més de 500 euros. La despesa mitjana de les famílies se situa en uns 40 euros.

I entre els productes més sol·licitats, hi ha les cebes i les bengales per al públic infantil juntament amb les apostes de color i fantasia com són les fonts lluminoses, els coets i les bateries de color. Per als amants dels petards sorollosos, un any més lideren el rànquing els xinos, els "americanos" i els trons de metxa.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS