En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una membre del tribunal de les PAU de Girona comprova les dades d'un estudiant a Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les instal·lacions de la Universitat de Girona s'han tornat a omplir de gom a gom amb l'inici de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

Fins a 3.674 gironins s'examinaven des d'aquest dimarts al matí arreu de la demarcació, la majoria d'elles al Campus de Montilivi. També hi havia estudiants a les facultats d'Educació i de Turisme del Campus del Barri Vell.

Aquest any, els alumnes han hagut de respondre un formulari per saber la llengua que s'examinarien de cada prova. Es tracta d'un qüestionari anònim en què hi ha totes les matèries de les PAU i una casella per marcar el català i una altra pel castellà.

Una vegada els alumnes marcaven l'idioma que escollien en cada prova, els membres dels tribunals recollien una còpia dels formularis. D'aquesta manera, es pot tenir una previsió de quantes còpies calen de cada prova en un idioma o en un altre. A l'hora de repartir, els tribunals ho faran en funció de les respostes que hagin posat en cada matèria.

Després que les restriccions obliguessin a descentralitzar les seus on els alumnes s'examinaven de les PAU, aquest 2022 s'ha recuperat el model centralitzat. Per això dels 3.674 gironins que s'examinaven 2.852 ho feien a la ciutat de Girona repartits entre els campus del Barri Vell i de Montilivi.

A Olot hi havia una subseu a l'institut de Montsacopa pels alumnes de la Garrotxa, on s'han presentat 293 estudiants. A Figueres, les proves s'han repartit entre tres instituts (Alexandre Deulofeu, Olivar Gran i Narcís Monturiol) per acollir 524 alumnes de l'Alt Empordà.

El primer examen que han fet els futurs universitaris ha estat el de Llengua castellana i literatura i després ha estat el torn de la llengua estrangera i a la tarda comencen les primeres específiques.

Les PAU es reprendran el dimecres a les 9 del matí amb l'examen de Llengua catalana.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS