En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les habitacions dels habitatges de Vila-roja on els detinguts cultivaven marihuana. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El mes d'abril, la unitat d'investigació de la comissaria dels Mossos a Girona va saber que en diferents habitatges del barri de Vila-roja de Girona s'hi estava cultivant marihuana.

De fet, en algun dels casos el consum d'electricitat del domicili era extraordinàriament alt, i acabava provocant talls i caigudes constants de la xarxa del barri. Fins i tot, en alguna ocasió les línies elèctriques s'havien encès.

Els Mossos d'Esquadra van començar a fer seguiments per veure qui entrava i sortia dels habitatges. I aquest passat dimarts 14 juny, després de tenir la certesa que s'hi cultivava droga, hi van portar a terme un operatiu. Hi van participar agents de seguretat ciutadana i dels ARRO, que van fer quatre entrades i escorcolls simultanis.

En tots els casos, els domicilis on es cultivava droga eren primeres residències. La marihuana creixia en una o dues habitacions, mentre a la resta els qui hi havia feien vida diària. En total, els agents van localitzar 760 plantes, un quilo de cabdells secs i 1.500 euros en efectiu.

Durant l'operatiu, els mossos van detenir 4 homes i 3 dones, amb edats compreses entre els 20 i els 55 anys. A les habitacions on havien plantat marihuana, hi van localitzar també tots els aparells per afavorir el creixement de la droga (transformadors, ventiladors, filtres, generadors, extractors d'aire o quadres elèctrics, entre d'altres).

Els tècnics de la companyia elèctrica van comprovar que en tots els domicilis hi havia una doble escomesa sense passar pel comptador, i per tant, sense facturar. En un dels domicilis la defraudació ascendia a més de 8.000 euros i en un altre era de prop de 5.000 euros.

4 dels detinguts, entre els quals n'hi ha un amb antecedents, van passar aquest dimecres a disposició judicial. Després de prendre'ls declaració, el jutjat els va deixar en llibertat provisional. La resta, seran citats properament a declarar.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS