En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ha donat llum verda al paquet de subvencions i ajudes en l'àmbit de l'habitatge per a aquest 2022. En total, els ajuts sumen un import de 2.037.473,77 euros.

Serviran per impulsar polítiques socials d'habitatge, comprar pisos per destinar-los a lloguer social o combatre la pobresa energètica.

En total, fins a 64 ajuntaments i cinc consells comarcals es beneficiaran de les diferents línies de subvencions (alguns dels quals rebran ajudes per a més d'una).

"El nostre objectiu és ajudar els ens locals a abordar la problemàtica de l'habitatge; i a això, només s'hi pot fer front amb més habitatge i en bones condicions", ha subratllat el diputat de l'àrea, Quim Ayats. "Un habitatge digne, adequat i sostenible per respondre les necessitats de la població de les comarques gironines", afegeix.

Per a la línia d'inversions en habitatge destinades a polítiques socials s'hi han destinat 656.603.18 euros. Permetran donar resposta a les sol·licituds de 28 ajuntaments i la societat mercantil Gestora Urbanística Nousalt SL (de capital íntegrament municipal). En total, gràcies a aquests ajuts, es milloraran 64 habitatges.

La Diputació també destina 826.108,56 més a subvencions per comprar habitatges i destinar-los a lloguer social. Se'n podran adquirir 28. Aquestes ajudes s'han atorgat a onze ajuntaments gironins, a més de la societat Nousalt SL.

La tercera de les línies, que es destina a impulsar estudis, plans i programes locals en l'àmbit de les polítiques d'habitatge és la que té més beneficiaris. En total, són 51 ajuntaments gironins. S'hi destinen 422.476,03 euros.

Per a la gestió de polítiques socials d'habitatge d'abast comarcal, la Diputació hi destinarà aquest 2022 un total de 76.040 euros. L'objectiu, subratlla l'ens, és "arribar a la igualtat d'oportunitats per a la població a tot el territori de la demarcació". Se'n beneficiaran quatre ajuntaments i tres consells comarcals (els del Baix Empordà, el Gironès i la Selva).

Per últim, la darrera línia de subvencions permetrà comprar aparells per combatre la pobresa energètica (com ara neveres, deshumidificadors, radiadors o calderes per millorar les condicions de les llars en situació de vulnerabilitat o exclusió social). S'hi destinaran 56.246 euros, que beneficiaran cinc ajuntaments i quatre consellers comarcals (els del Baix Empordà, la Cerdanya, el Gironès i el Ripollès).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS