En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, el jove que va llançar una pedra contra la policia. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas ha arribat a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona. L'encausat ha reconegut els fets i ha subscrit l'escrit d'acusació de la fiscalia.

Recull que cap a les 20.15 hores del 18 d'octubre del 2019 un grup de manifestant estava provocant aldarulls a la zona de la subdelegació del govern espanyol a Girona. Era una jornada més de protestes a la ciutat contra la sentència del procés.

El processat ha admès que va llançar una pedra "de la mida d'una mà" contra la línia policial formada per antiavalots que protegia l'edifici. No consta que el roc impactés contra cap agent o causés lesions.

Segons la fiscalia, el jove va fer el llançament "aprofitant l'atac agressiu grupal", amb la finalitat de "subvertir l'ordre públic i la pau col·lectiva" i actuant "de manera coordinada" amb "la resta d'atacants".

L'acusació pública sol·licitava inicialment 2 anys i 6 mesos de presó per un delicte de desordres públics. Com que ha reconegut els fets, fiscal i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena.

El tribunal l'ha condemnat de viva veu i li ha imposat 1 any i mig de presó, que no haurà de complir perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals.

L'execució de la pena queda suspesa i el president del tribunal ha advertit el processat que no pot tornar a delinquir en un termini de 3 anys o, sinó, l'hauria de complir. La fiscal i la defensa han renunciat a recórrer la sentència, que ja és ferma.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS