En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons ha detallat el conseller Josep Maria Argimon, això inclou la construcció d'uns 60 de nous Centres d'Atenció Primària i altres actuacions.

Entre les actuacions hi hauria petites remodelacions d'una planta o d'altres fins i tot relacionades amb la climatització d'un ambulatori. "No tot estarà acabat el 2024 però sí iniciat", ha assegurat.

El conseller ha fet valdre "l'esforç important" en la inversió pressupostada i ha matisat que dels 449 milions d'euros, una quarta part prové dels fons europeus. Argimon ha subratllat que l'atenció primària és "proximitat" i per això ha argumentat que es construiran nous centres.

D'altra banda, el conseller ha recordat altres accions promogudes en el darrer any per enfortir sobretot la part comunitària de l'atenció primària. En aquest sentit, ha explicat que actualment pràcticament a tots els equips d'atenció primària hi ha un referent de benestar emocional, 347 a tot Catalunya.

Altres perfils professionals que s'han incorporat a aquest nivell assistencial han estat un centenar de dietistes o nutricionistes. Pel que fa als fisioterapeutes i els higienistes dentals, aquests s'incorporaran a finals d'aquest 2022.

Argimon ha admès que l'increment de contagis de covid-19 s'ha traslladat a les baixes de professionals dels CAP: "Tenim moltes baixes". Amb tot, ha assegurat que en nombre de persones la situació és millor que el 2019 i que es preveu un reforç per a l'estiu de 9,2 milions d'euros.

"Hem contractat tot allò que hi ha a la borsa de treball", ha dit sobre les contractacions dels darrers mesos. Per això, ha destacat que és un increment "important" de persones. S'ha referit, per exemple, als 866 professionals d'infermeria o 857 auxiliars, així com 1.750 persones que van començar com a gestors covid i que ara assumeixen altres tasques administratives per descarregar el personal assistencial.

El titular de Salut també ha demanat al president del govern espanyol que es comprometi amb el pressupost sanitari. "Salut és vida, cohesió social, tractor, generar riquesa, i d'això ni se'n parla", s'ha queixat en contraposició a l'increment del pressupost del govern espanyol en Defensa.

Vota el número 1

Pel 16 de desembre

COL·LABORADORS