En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família dels representants de les 23 candidatures que han obtingut Bandera Blava aquest 2022 i dels representants institucionals. / Foto: Albert Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Catalunya lidera el distintiu Bandera Blava a tot l'Estat i assoleix un rècord amb 23 distintius, un més que l'any passat.

Enguany Port d'Aro, a Platja d'Aro, recupera aquesta bandera, després de renunciar a presentar candidatura l'any passat per poder fer obres de reforma, situació en què enguany s'hi troben el Port Olímpic i Marina Palamós, motiu pel qual no s'han postulat aquest 2022.

Els ports de Girona lideren el nombre de Banderes Blaves amb 9, seguits dels de Barcelona (8), els de Tarragona (4) i Terres de l'Ebre (2).

Totes les candidatures presentades han obtingut el distintiu, fet que consolida el compromís amb les obligacions i compromisos establerts pel tribunal internacional de la Fundació d'Educació Ambiental.

El guardó el concedeix un tribunal internacional de la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambintal i del Consumidor (Adeac). Per fer-ho, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima de serveis, així com la informació i la educació ambiental que en fan els seus gestors.

"A més, possiblement l'any que ve hauran de disposar de desfibrilador a les seves dependències", explica el president de l'Adeac, José Palacios. Es tracta, diu, de criteris que garanteixen el respecte per l'entorn i pel mar, com ara disposar de cursos, panells informatius, o simplement papareres per al reciclatge.

A tot l'Estat, enguany s'hi han presentat 105 candidatures, de les quals han estat guardonades un total de 103. D'aquestes, totes les presentades a Catalunya, 23, han rebut distinció: "És un èxit, i agraeixo l'esforç que feu des dels ports esportius", ha afegit Palacios.

"Les Banderes Blaves són un símbol de compromís compartit, està guanyant interès perquè les polítiques ambientals són cada cop més una prioritat", afegeix el president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín. En aquest sentit, defineix els ports com a "punts de trobada" per a la ciutadania i en consonància amb el respecte i la protecció del mar, fet que avala el reconeixement.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS