En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Façana de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Punta Brava de Sant Feliu de Guíxols no tindrà noves construccions almenys durant un any.

Així ho han acordat els 21 regidors de l'Ajuntament després d'aprovar una suspensió de llicències urbanístiques durant un any, prorrogable a dos.

El principal motiu és garantir la protecció de l'entorn i per això s'adaptarà el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb les directrius en referència a construccions al litoral que marca el Pla Director Urbanístic (PDU) aprovat per la Generalitat.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, té clar que la mesura "no agradarà a aquella zona" però considera que aquest any de marge és temps suficient per plantejar "tots els estudis de paisatge necessaris per implementar en aquella zona".

La mesura arriba després que el consistori hagi registrat "més peticions" per edificar en aquesta zona, segons explica el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs. Davant del risc que pot suposar per l'entorn paisatgístic, el govern local ha optat per suspendre les llicències i adequar el POUM al PDU.

Saballs ha recordat que ja hi ha alguns contenciosos interposats i veu en la suspensió de llicències la fórmula per poder “no tenir-ne més dels que ja hi ha”. La mesura és provisional per un any, però el consistori té la possibilitat d’allargar-la un any més si ho considera necessari.