En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El parc natural del Montgrí. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d'aquesta mitjanit, 20 municipis de l'Empordà entraran al nivell 3 del Pla Alfa davant l'increment del perill d'incendi forestal.

En concret, a l'Alt Empordà són els de Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. I del Baix Empordà, els de Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà.

En paral·lel, els agents rurals tancaran els accessos als parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i el massís de l'Albera. El cos reforçarà el dispositiu de prevenció d'incendis forestals i augmentarà la vigilància en aquests tres espais, amb l'objectiu de fer complir les restriccions d'accés i la normativa de prevenció d'incendis.

Es preveu que aquest episodi de perill extrem d'incendi s'allargui fins diumenge. El provoca l'entrada de vent de tramuntana, que implicarà que augmenti la temperatura i baixin les humitats relatives. Segons subratllen els agents rurals, aquestes condicions "faciliten que es produeixin incendis arran del llançament de burilles". Per això, subratllen que està terminantment prohibir tirar-ne des de qualsevol vehicle.

A causa d'aquesta situació de risc que es preveu per als propers dies, Protecció Civil de la Generalitat també ha posat en prealerta el pla d'emergències INFOCAT

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim implica suspendre totes les activitats amb risc d’incendi forestal. A més, també s'aturen els treballs forestals i la cacera. En aquest sentit, la Generalitat ja ha suspès fins a 643 autoritzacions tan sols per demà dijous.

Els agents rurals recorden que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. "Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents", recorda el cos operatiu.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS