En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els assistents a la primera reunió del Grup Motor. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per tal de millorar les relacions comunitàries i els efectes de l’ocupació de l’espai públic i la relació amb els equipaments col·lectius, Llagostera tindrà un Pacte per la convivència i el civisme a l’espai públic.

La iniciativa ha nascut a partir de la preocupació de l’Ajuntament de Llagostera en observar certes tendències negatives en la relació de la ciutadania amb els equipaments col·lectius i l’ús de l’espai públic.

Segons detalla el consistori, son conscients que són tendències relacionades amb les fractures pròpies d’un model social en crisi i dels efectes de la llarga pandèmia, que segons diuen, són causes originàries que transcendeixen les possibilitats de la política municipal. Per aquest motiu l’Ajuntament vol posar fil a l’agulla per treballar i avançar en el reforçar del teixit social i comunitari del municipi.

Per treballar tots aquets aspectes, es crearà una taula de Convivència i Civisme on es pretén acollir la diversitat d’agents del municipi, tant a nivell social, polític com tècnic per poder generar diàleg, debat i coordinar les propostes.

Per fer-ho, es faran entrevistes grupals i una acció corporo-comunitària a l’espai públic on hi puguin assistir tots els llagosterencs que hi vulguin participar.

El consistori informa que aviat s’anunciarà l’inici d’aquestes entrevistes grupals i el procés estarà coliderat per un Grup Motor amb persones diverses de Llagostera, el qual ja s'ha reunit per primera vegada aquesta setmana.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Girona i va a càrrec de la cooperativa sense ànim de lucre, Resilence Earth SCCL i de Lo Relacional, un col·lectiu catalitzador de pràctiques i relacions que transiten entre l’educació, la creació cultural i l’acció comunitària.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS