En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

“L’Arrela’t. Jornades del segar i el batre” de Llagostera, centren la seva segona edició al bosc, a la seva gestió i als incendis forestals.

La programació es durà a terme del dijous 14 al diumenge 17 de juliol amb tot un seguit d’actes repartits per diversos indrets del municipi.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet, explica que amb l’Arrela’t “volem consolidar la festa tradicional de la pagesia, arrelar-la, omplir-la de contingut festiu i d’expressions de la nostra cultura popular. Volem, també, fer memòria per entendre qui som i d’on venim, però sobretot reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació al territori”

La programació arrenca aquest dijous a les 19h al Pati de Can Caciques amb la presentació del llibre “Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols” de Josep Coti i Antoni Gimeno.

L’endemà divendres 15 de juliol a les 19h al Teatre del Casino Llagosterenc, serà el torn de la projecció del documental “El color de les cendres” d’Antoni Martí, un documental que evidencia que el progressiu abandonament dels boscos va donar lloc a la substitució dels alzinars i les suredes per pinedes, un dels molts factors que van fer canviar el paisatge i això ha propiciat la proliferació dels incendis.

Després del documental, també al Teatre, es durà a terme una taula rodona amb l’autor, també amb Maria Casamitjana, enginyera forestal de la secció de Boscos i Recursos Forestals a Girona de la Generalitat, Núria Parat, responsable de projectes de la Fundació Pau Costa, i un membre del GRAF dels Bombers a Girona.

Ja al cap de setmana, els actes es traslladen al parc de l’Estació durant la tarda i nit

El dissabte 16 de juliol hi haurà una trobada de puntaires (17h), la demostració de batre i fer el paller a càrrec dels Segadors/es de Llagostera i amb la participació del músic i divulgador de la cultura popular i tradicional, Ramon Redorta (18). També hi haurà “El campament d’Animàlia” on s’hi podrà descobrir la feina que fan els biòlegs (18h a 20h), un taller artístic familiar a càrrec de Lourdes Ral (19h) i tancarà la jornada un concert amb el grup Julivert, que interpretaran cançons populars i de taverna (22.30h).

L’últim dia de l’Arrela’t, el diumenge 17 de juliol, els actes seguiran a amb una taula rodona (19h) sobre “Gestió forestal socialment responsable” a càrrec de Quim Gubau, biòleg i gerent del Consorci de les Gavarres, Ricard Grabulosa, enginyer forestal i impulsor del projecte Carbó d’Ardenya i Gavarres i Xavi Laporta, enginyer tècnic forestal i tècnic d’inserció de la cooperativa Foresterra.

Tancarà totes les activitats un concert a càrrec de Xiomara Abello (21h). Una cantautora i guitarrista de Jazz de Castelló de la plana i que presentarà el seu segon disc “Flor de xicoia”.

Tant el dissabte com el diumenge hi haurà servei de bar i sopar popular al parc de l’Estació a càrrec dels Segadors i Segadores de Llagostera.

Pots consultar la programació al web de l’Ajuntament de Llagostera.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS