En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una estudiant del CIFO fent un curs sobre edició de so mirant una pantalla. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern subvencionarà cursos per a 30.000 persones, principalment aturats, per a millorar les seves capacitats i ajudar-los a trobar feina.

El Departament d'Empresa i Treball invertirà 80 milions d'euros per impulsar la convocatòria Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries del 2022.

L'any passat es van aportar 60 milions d'euros en formacions per a 17.000 persones. Així ho ha anunciat el conseller Roger Torrent. "Aquesta ha de ser la legislatura de la formació professional", ha dit Torrent.

Els cursos s'adequaran a les demandes del teixit empresarial de cada comarca i es dedicaran a àmbits econòmics de futur. Aquesta convocatòria va en línia amb l'esforç pressupostari del Departament amb els programes de formació professional laboral, que superen els 111,2 milions d’euros de dotació, un 19,4% més.

"Cal potenciar el talent digital i tecnològic. La majoria d'empreses ens diuen que els costa trobar talent tecnològic i perfils professionals dedicats a la transformació i hem de ser prou `hàbils per oferir l'oferta necessària des de l'administració pública", ha dit Torrent, que espera que els 80 milions d'euros d'aquest programa puguin ser "palanca transformadora" en el mon laboral.

Poden accedir a aquesta convocatòria les entitats inscrites als registres del Servei d'Ocupació de Catalunya. Les sol·licituds ja es poden presentar a través de l’espai Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat fins el dia 27 de juliol. Les accions de formació s’hauran de fer entre el setembre d'aquest exercici i el desembre de l'any vinent, com a màxim.

Els cursos subvencionats s’adrecen principalment a aturats, posant especial èmfasi en les persones amb dificultats d'inserció, com ara discapacitats, majors de 45 anys i aturats de llarga durada.

Aquests cursos també van dirigits als que no cobren prestació d'atur; i també persones amb baixa qualificació professional, afectats per ERTO o menors de 30 anys.

De la mateixa manera, podran acudir-hi beneficiaris dels programes com el Subsidi per Desocupació, la Renda Activa d'Inserció, el Subsidi Extraordinari per Desocupació, el Subsidi per Cotització Insuficient o la Renda Garantida de Ciutadania, que comporten el compromís de participar en cursos de formació.

Les persones que estiguin interessades en aquest tipus de formació podran rebre orientació personalitzada a les oficines de treball de referència.

Un cop finalitzada i superada la formació, les persones participants podran sol·licitar el corresponent Certificat Professional. Com a novetat d’enguany, podran formar-se per preparar la prova ACTIC, que permet acreditar un determinat nivell de competències TIC davant qualsevol empresa o administració.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS