En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent de la Policia Municipal de Girona al costat d'un cotxe calcinat per l'incendi d'aquesta matinada al Parc del Migdia de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'incendi que ha afectat diversos vehicles a la zona del Parc del Migdia de la ciutat de Girona ha començat pels volts de les dues de la matinada.

Segons els primers indicis, les flames s'haurien originat a l'interior d'un dels cotxes -no se sap si de manera intencionada o no- i des d'aquí s'han propagat ràpidament a la resta.

Els cotxes estaven estacionats a l'aparcament en bateria que hi ha a la banda del carrer Pau Vila i Dinarés que dona al gimnàs. El foc, que també ha afectat part dels arbres que hi ha a la vorera, ha calcinat del tot quatre cotxes i una furgoneta. I la calor que desprenien les flames ha afectat vuit vehicles més (que, entre d'altres, han patit danys a la part davantera).

Els Bombers de la Generalitat han enviat dues dotacions a lloc, que han treballat durant una hora per apagar les flames. Aquest matí, ja amb la llum del dia, la Policia Municipal ha acordonat la zona i està alertant els propietaris dels vehicles afectats perquè avisin la grua i es retirin del lloc.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinat si el foc ha estat fortuït o bé al darrere de la crema de cotxes hi ha intencionalitat. Entre d'altres, la policia està analitzant les imatges de les càmeres de videovigilància de la zona per si detecten res sospitós i també parlen amb diversos testimonis. De moment, totes les hipòtesis estan obertes.

Aquesta nit, cap a dos quarts de tres, els Bombers també han rebut l'alerta d'un altre foc a la zona del passeig d'Olot. En aquest cas, ha resultat ser una falsa alarma.

Però l'incendi a la zona del Parc del Migdia no és l'únic que es declara a la ciutat en les darreres hores. Sense anar més lluny, la passada matinada n'hi va haver dos més. En aquest cas, de contenidors.

A la una de la nit, els Bombers van enviar dues dotacions per apagar uns contenidors que cremaven a la zona del carrer Cap de Creus amb Bernat Boadas. I a un quart de cinc de la matinada, els Bombers van haver d'activar-se de nou. En aquest cas, van cremar dos contenidors al carrer Montseny, al barri de Santa Eugènia. Les flames van calcinar un cotxe i en van afectar un altre.

El president de l'AAVV, Reinald Roca, critica que això no és un fet aïllat. "És una plaga; ja és la segona vegada en quinze dies que cremen contenidors al barri, i cada vegada que passa, afecta cotxes o bé parts de façanes", diu Roca. El president subratlla que, en aquest cas, al darrere dels incendis hi ha "una intencionalitat clara" i reclama més fermesa a l'Ajuntament de Girona per resoldre-ho.

Per una banda, el president de l'AAVV demana al consistori que "compensi els danys" que han patit els veïns, o si més no que intercedeixi per agilitzar la tramitació de les reclamacions. I per l'altra, insta el consistori a actuar per "resoldre" la problemàtica, que crea "incertesa i malestar al veïnat". La policia també investiga la crema de contenidors per intentar trobar qui hi ha al darrere.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS