En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Protecció Civil manté en alerta el pla PROCICAT per onada de calor davant la previsió que n'arribi una de nova a partir de divendres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures han de seguir elevades aquest dimecres i demà dijous però sense previsió de superar els llindars.

A partir de divendres al matí però, a les comarques de Girona i prelitoral de Barcelona les temperatures podran ser molt elevades i amb probabilitat de superar la temperatura màxima extrema. A partir del migdia s'hi afegiran les comarques de la Catalunya Central i de Ponent.

La previsió és que aquesta onada de calor s'allargui fins a mitjans de la setmana vinent i que sigui especialment intensa entre diumenge i dimarts. El dissabte es preveu que les temperatures baixin lleugerament.

Protecció Civil ha enviat aquesta actualització als ajuntaments per tal que mantinguin els seus espais habilitats com a refugis climàtics per a les persones que no disposin de sistemes de climatització a les seves llars.

Pel que fa a les restriccions, l'inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, ha afirmat que les mesures restrictives i el tancament d'espais naturals s'hauran de prorrogar "sense cap dubte". Dijous hi haurà una nova reunió del comité tècnic de l'INFOCAT i ha de servir per decidir si s'endureixen aquestes mesures i si s'incorporen més municipis al nivell 3.

Davant d'aquestes temperatures altes, el Departament de Salut manté el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut en fase 2.

Segons ha informat la conselleria, des de l'inici de l'actual onada de calor el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 102 afectats dels quals 37 han estat traslladats a centres sanitaris.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS