En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la prudència i a la col·laboració ciutadana aquest cap de setmana per evitar incendis i combatre les temperatures extremes.

El conseller ha subratllat que els avisos dels ciutadans a través del 112 també combaten focs: "Són importantíssims per resoldre un foc com més aviat millor i evitar que es converteixi en un incendi".

Elena ha recordat que es compleixen 10 anys del gran incendi de l'Empordà i ha remarcat que precisament aquestes setmanes Catalunya torna a viure una "situació amb moltes dificultats" per l'onada de calor extrema i la sequera que han obligat a ampliar restriccions a 357 municipis de 27 comarques i tancar onze massissos fins la mitjanit de dimarts.

"El missatge per a aquest cap de setmana és clar: prudència, prudència i molta prudència", ha afirmat el conseller.

En aquest sentit, subratlla que és molt important que la ciutadania sigui conscient de la situació de risc i que compleixi les restriccions per evitar incendis. A més, ha exposat que gràcies a la col·laboració ciutadana i als avisos immediats al 112 també s'ha pogut evitar que un foc es converteixi en un incendi de magnituds més grans. "Gràcies a l'acció dels serveis d'emergències i també gràcies a la col·laboració ciutadana hi ha hagut incendis que mai s'han produït", ha dit.

A banda del perill de foc, el conseller també ha demanat molta precaució per evitar cops de calor. En aquest sentit, ha recordat les recomanacions de no sortir o fer esforços en moments de màxima intensitat de la calor o hidratar-se.

També demana posar una atenció especial en el benestar de persones en situació de vulnerabilitat o de col·lectius que puguin patir més els efectes de les temperatures altes, com la gent gran.

Elena ha recordat que les restriccions actuals estaran vigents fins la matinada de dimarts i ha exposat que dilluns es tornaran a reunir per avaluar la situació climàtica al país i resoldre si cal prorrogar les mesures, reduir-les o ampliar-les- "Els models predictius són molt precisos amb 48 hores de marge, per això ens tornarem a reunir dilluns", ha explicat el conseller que afegeix que allargaran les restriccions "en la mesura que sigui necessari".

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS