En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons l'organització Spain NightLife, els locals s'han posat en mans de l'Associació Internacional d'Oci Nocturn per tal d'implementar uns protocols de seguretat que van més enllà dels exigits per la normativa.

Entre d'altres, estan incorporant un protocol per evitar agressions sexuals, cartells informatius a les barres i lavabos, un curs de formació exhaustiu sobre seguretat global per a tot el personal, càmeres de videovigilància i tapagots per als qui en sol·licitin.

La patronal considera que aquest fenomen té l'origen en l'oci nocturn il·legal que va proliferar amb el tancament dels locals per la pandèmia.

Per aconseguir l'acreditació internacional, els locals també han de tenir detectors de metall, reanimadors cardíacs, càmeres de videovigilància i alcoholímetres, entre d'altres.

La patronal insisteix que el fenomen va proliferar amb el tancament de l'oci nocturn i l'expansió de festes com botellots, on asseguren que ja es venia produint i on sí que era possible cometre actes delictius amb submissió química perquè no existien mesures de seguretat.

A més, apunta que xifres facilitades per alguns centres sanitaris rebel·len un increment de casos de submissió química durant el temps que els locals d'oci han estat tancats per la pandèmia.

Tant la patronal estatal com la catalana Fecasarm han fet una crida a la calma i a la prudència, ja que de moment són casos en fase d'investigació . Han destacat que, afortunadament, els casos i els locals afectats són pocs i que en cap d'ells s'ha produït una agressió sexual.

El secretari general d'Spain Nightlife i de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha considerat que això últim posa de manifest la seguretat dels locals. Tot i això, ha recomanat als negocis afectats prendre mesures addicionals de seguretat com reforçar la seguretat i els registres a la porta a través dels vigilants de seguretat.

De fet, ja són 17 les denúncies per punxades que investiguen els Mossos d'Esquadra: 12 a Lloret de Mar i 5 a Barcelona. Segons ha explicat la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, estan investigant si les punxades tenen relació amb la població turística. Totes s'han produït a l'entorn de l'oci nocturn quan les víctimes estaven de festa.

Les víctimes són 16 noies i un noi. Una d'elles va aconseguir evitar que la punxessin. Escudé ha assegurat que "no s'ha de crear un clima de terror" i ha remarcat que en cap dels casos es pot relacionar les punxades amb agressions sexuals ni delictes contra el patrimoni: "Les víctimes només refereixen haver rebut una punxada".

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS