En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Vidreres encara la recta final del procés de municipalització de l'aigua potable al municipi.

L'alcalde Jordi Camps ha recordat que aquest hivern el Tribunal Suprem va desestimar el recurs contenciós administratiu de Rec Madral en contra del procés de municipalització de l'aigua a Vidreres. Camps ha explicar que aquest ha estat "un procés lent" però que han anat seguint tots els passos que es marcaven "a nivell jurídic".

Per això, el batlle preveu finalitzar el procés a finals d'any i confia en començar a oferir el servei a partir de l'1 de gener del 2023. Camps ha insistit que el model de gestió "serà 100% municipal" i els rebuts els girarà el Consell Comarcal de la Selva, que és qui s'encarrega de la gestió de tributs municipals.

L'alcalde ha assegurat que s'estan complint amb tots els terminis previstos, tot i que ha recordat que el procés s'ha allargat per diversos motius. Un d'ells és que en els últims mesos el consistori no tenia secretari ni interventor i això ho ha relantitzat tot. Ara, l'alcalde ha donat prioritat en avançar en aquest procés per recuperar el ritme i complir amb els terminis fixats en el calendari.

De moment, el consistori es troba en plena fase d'expropiacions i valoracions de les instal·lacions. Una vegada se superi aquest tràmit, els treballadors municipals podran entrar i examinar l'estat de la xarxa. Malgrat tot, Camps no preveu que hi hagi una "inversió milionària" després d'aquesta expropiació tal com ha passat en el municipi veí de Maçanet de la Selva.

Els dos pobles els uneix una cosa: part de les urbanitzacions tenien delegada la gestió de l'aigua a Rec Madral. En el cas de Maçanet de la Selva, l'alcaldessa alertava aquesta primavera d'haver de realitzar una inversió milionària per "posar al dia" la xarxa d'aigua. A Vidreres, Jordi Camps no preveu que es repeteixi aquesta situació.

El que sí que ha avisat l'alcalde és que ja han elaborat "un pla d'inversions municipals" on s'estipula quines millores caldrà fer a la xarxa i dipòsits d'aigua del municipi. Camps ha assegurat que seran obres que es faran "de forma progressiva" per garantir el manteniment de les instal·lacions. "Hi ha zones que estan en bones condicions i d'altres on hi ha moltes fuites", ha avisat l'alcalde. Per això intentaran actuar en aquestes zones de fuites per arreglar els problemes amb el subministrament.

Per altra banda, la municipalització del servei anirà acompanyada de la subrogació del personal que té contractat Rec Madral, que passaran a ser treballadors municipals. Jordi Camps assegura que es tracta de "personal que coneix bé el territori i el funcionament de la xarxa". Això permetrà tenir "entre sis i vuit persones" que s'encarregaran de fer el manteniment de la xarxa a tot el poble.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS