En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les ampolles de gas refrigerat intervingut. / Foto: Guàrdia Civil

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària, en col·laboració amb l’Europol, ha desarticulat aquest dijous una organització que venia gas refrigerant il·legal des de Barcelona i Girona.

La investigació va començar el novembre del 2020, quan agents del Seprona i funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van tenir coneixement de la recepció d’enviaments de gas refrigerant en recipients no recarregables, i alguns d’ells inflamables, a través d’empreses de paqueteria ordinària.

Operaven de forma fraudulenta utilitzant una de les pàgines web més actives de l’Estat en la comercialització d’aquest producte.

Van descobrir que es tractava d’una organització formada per tres ciutadans d’origen rus i un espanyol que importaven el gas de la Xina. La UE ha establert un mecanisme per a la reducció gradual d’aquest tipus de gas a través d’un sistema europeu de quotes. Per ser importats o fabricats en territori de la UE, a l’importador o fabricant se li assigna una quota per no superar el límit general.

A finals de juny, els agents van fer tres entrades i escorcolls en un domicili, un magatzem i un despatx d’advocats de les demarcacions de Barcelona i Girona. Van intervenir 843 ampolles de gas, dos cotxes, una motocicleta i una moto d’aigua.

Els gasos refrigerants han d’estar continguts en cilindres a pressió homologats i està prohibida la seva comercialització en contenidors no recarregables des del 2007.

HI ha 4 detinguts, 3 homes i 2 dona, per pertinença a organització criminal, contraban, delicte contra la Hisenda Pública i contra el medi ambient.

Dels investigats, 4 detinguts van passar a disposició judicial del jutjat número 5 de Blanes, i el quart es va presentar voluntàriament en seu judicial en estar en crida i cerca.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS