En directe: La Formula

 Llagostera Ràdio on-line

L'activista investigat explicant que no es presentarà al jutjat. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Jutjat d'Instrucció 1 de Girona havia citat el jove activista per avui a les nou del matí.

L'investiga pels delictes de desordres públics i coaccions arran de la protesta que el col·lectiu La Forja, que agrupa el jovent independentista, va dur a terme al davant de la subdelegació el passat 25 de març.

Els concentrats –eren un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la subdelegació en protesta per la detenció del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.

Aquest matí, a dos quarts de nou, una vintena de persones –moltes, activistes del col·lectiu- s'han reunit davant els Jutjats de Girona per donar suport a Huguet. A la façana, han aparegut pintades amb els lemes 'El combat continua' i 'Injustícia espanyola'.

El jove activista ha agafat el megàfon per fer saber que ha optat per desobeir i no entrar a declarar. Lluc Huguet ha llegit un manifest on ha criticat "la brutal repressió" que exerceix la Guàrdia Civil contra l'independentisme, "amb la complicitat del PP, el PSOE, el PSC i Cs". Ho ha dit en referència a l'atestat de la benemèrita que l'ha portat als jutjats.

Un informe, ha recordat el jove, on la Guàrdia Civil també critica "la passivitat" dels Mossos d'Esquadra per no impedir l'acció de protesta i l'actitud "distesa" de l'alcaldessa Marta Madrenas. "Ja n'hi ha prou del discurs d'odi contra el poble català, ja n'hi ha prou de criminalitzar el jovent organitzat", ha afirmat Lluc Huguet. I hi ha afegit: "Perquè encara que ens diguin que tots els nostres somnis són il·legals, tenim la legitimitat d'un poble tossudament alçat per convertir els nostres anhels en llibertat".

El jove activista ha recordat que La Forja té la convicció "que la República només l'aconseguirem amb la unitat d'homes i dones valentes i desobedients". I reiterant la seva negativa a entrar als jutjats, ha subratllat: "No entraré a declarar perquè aquesta policia hereva dels grisos i aquest règim caduc del 78 ja no s'endurà ningú més".

Lluc Huguet ha dit que el seu és un "cas clar de persecució per pertànyer a una organització juvenil independentista". A més, ha recordat que aquesta és la segona vegada que la Guàrdia Civil l'assenyala. El primer cop va ser el 17 de novembre del 2017, quan el van citar a declarar a la comandància de Girona. Aleshores, tampoc s'hi va presentar i el cas va acabar arxivat.

Ara, però, Lluc Huguet sí que s'enfronta a què el jutjat ordeni la seva detenció per assegurar que compareix.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS