En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un alumne de l'Escola Agrària de Gandesa repassa els resultats de la verema de l'any passat. / Foto: Jordi Marsal/Anna Ferràs (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Educació ha assenyalat que encara hi ha més de 20.000 places lliures d'FP després que més de 6.000 ja s'hagin ocupat en el primer període de matrícula.

Josep González Cambray, ha destacat que l'ampliada oferta de Formació Professional ha permès, "per primer cop", que el 98% dels alumnes que han acabat l'ESO puguin estudiar el cicle que han triat.

El conseller ha defensat que com amb la situació del català, cal reconèixer "que una situació es pot millorar com a pas previ per fer-ho", i que cal afrontar els canvis encara que no siguin "fàcils, ràpids o no agradin a tothom". "Cal confiar que ens en sortirem per a sortir-nos-en", ha defensat. "Qui no vulgui reptes, canvis, que no es dediqui al món de l'educació perquè sempre ho podem fer millor", ha afegit.

El conseller d'Educació ha fet aquesta petició en la inauguració del curs de les Escoles Agràries de Catalunya que s'ha celebrat al centre de Gandesa, on estrenen un cicle superior el vitivinicultura, un increment d'oferta que ha de permetre "tenir més estudiants". "Això és necessari però no suficient i hem d'acompanyar els joves i buscar la passió i el voler fer les coses millor a través d'educar-nos i aprendre", ha dit González Cambray.

En aquest sentit, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, també ha animat als alumnes ha trencat amb l'estigma de l'ofici agrícola i ramader perquè "darrere de l'esforç i el sacrifici" també hi ha "vocació, passió i estima per al terra". "Són qui produeixen els millors aliments del món i cal el suport de l'administració per sortir a fora i seduir. Ho aconseguirem", ha dit la consellera.

Com passa a les escoles agràries, el conseller d'Educació ha recordat que hi ha moltes places vacants en estudis de Formació Professional on els alumnes surten amb feina i s'ha emplaçat amb el departament d'Alimentació a guiar i orientar els joves perquè no perdin oportunitats.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS