En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El castell de Calonge. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Calonge enfila la recta final en la rehabilitació del castell del municipi per obrir-lo al públic i aquest passat dimecres l'alcalde ja ha signat l'acta de replanteig amb l'empresa guanyadora del concurs públic.

Amb aquest tràmit burocràtic es dona el tret de sortida de forma oficial a la tercera fase de les obres.

Ara, l'empresa adjudicatària serà l'encarregada fer els treballs per adequar tots els espais que queden del castell. Tindrà un cost de 434.067 euros.

Les actuacions previstes inclouen la rehabilitació integral de les plantes de l'antic ajuntament, l'espai de sota coberta de l'edifici renaixentista i també l'adequació de totes les torres de l'edifici per fer-les visitables. A més, es climatitzarà la sala del pati d'armes i la sala major. A la resta d'espais s'instal·larà un sistema de calefacció amb radiadors elèctrics a baixa temperatura.

També es restaurarà la façana interior de l'antic ajuntament que dona al pati d'armes, ja que actualment està en obra vista. El pati de la sala de l'antic pati d'armes es pavimentarà i s'il·luminarà. A més es repararan alguns dels espais ja reformats en les fases anteriors.

Les obres es faran en funció de les directrius que marca el Pla Director del castell de Calonge, on hi ha les condicions necessàries per fer la museïtzació de les sales.

En paral·lel, l'alcalde ha anunciat que ja treballen per convertir el castell en el Centre d'Interpretació de les Gavarres. Es tracta d'un projecte avançat que vol convertir el castell en un pol d'atracció per a visitants i un element dinamitzador del centre històric.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS