En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un cotxe de la Policia Local de Tossa de Mar. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En un comunicat que han penjat al web municipal, l'Ajuntament de Tossa de Mar explica que l'expedient disciplinari als 6 agents s'ha obert, precisament, "a instància" de la mateixa Policia Local.

A l'escrit, el consistori guarda hermetisme sobre els fets -perquè s'estan investigant- però sí que explica que l'expedient parteix de les imatges que va aportar un ciutadà sobre una actuació policial que va tenir lloc aquest estiu.

En aquestes imatges es veu com els agents colpegen un home que anava begut. Tots els policies, d'una manera o altra, van participar en aquesta actuació, que va passar al juliol.

L'expedient se'ls ha obert "per determinar les possibles responsabilitats" i veure si la intervenció va ser o no proporcional.

Qui s'encarregarà d'analitzar els fets seran un instructor i un secretari assignats per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals, que depèn del Departament d'Interior. De moment, però, precisa el consistori, "arran de la gravetat dels fets, el mateix instructor ha posat a disposició de l'autoritat judicial competent el material visual de l'actuació".

Al comunicat, tant l'Ajuntament de Tossa de Mar com la Policia local asseguren que lamenten la situació. "Confiem plenament en la tasca de la justícia i esperem que es resolgui al més aviat possible", conclou l'escrit.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS