En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'operatiu d'aquest dimarts va mobilitzar efectius de fins a 3 cossos policials diferents. Hi van participar agents de Vigilància Duanera, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil.

La investigació, que tutela el jutjat d'instrucció 1 de Figueres, va començar seguint el rastre de delinqüents que es dedicaven a preparar i vendre narco llanxes a organitzacions criminals que les feien servir per traficar amb droga.

La investigació es va focalitzar en sospitosos que s'encarregaven de donar suport logístic a traficants per introduir droga a l'Estat. Segons fonts del cas, s'encarregaven d'adquirir embarcacions, millorar-les i afegir-hi motors perquè tinguessin més potència i, després, les acabaven venent a organitzacions criminals que es dedicaven sobretot al tràfic d'haixix al sud d'Espanya.

Els investigadors sospiten que, per preparar aquestes narco llanxes, els arrestats se servien d'empreses nàutiques legals que els servien de tapadora. Les embarcacions preparades des d'aquestes firmes s'entregaven als traficants des de diferents punts de Catalunya i la zona nord del País Valencià.

Durant l'operatiu, es van fer entrades i escorcolls a Salt, Roses i a la marina d'Empuriabrava. Es van detenir 19 persones, es van comissar una vintena d'embarcacions (entre les quals, de semirígides), més de 40.000 euros, diversos estupefaents (no ha transcendit la quantitat exacta) i alguns turismes.

Entre els 19 detinguts, hi havia tant membres del grup que preparava les narco llanxes com traficants de droga. A 13 d'ells se'ls va deixar la detenció sense efecte.

Els 6 restants han passat aquest dijous a disposició d'instrucció 1 de Figueres, que és qui instrueix la causa. Després de prendre'ls declaració, el jutjat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a 2 dels arrestats. Els altres 4, han quedat en llibertat provisional i s'hauran de presentar davant del jutjat sempre que se'ls requereixi.

La causa està oberta pels delictes d'organització criminal, contraban, blanqueig de capitals i tràfic de drogues.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS