En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquesta setmana ha entrat en servei el sistema de pagament Correus Pay per el pagament dels impostos i d’altres obligacions tributàries al XALOC.

Aquesta forma de pagament, a través d’un gir postal, se suma a les altres ja disponibles, com és el cobrament per banca digital o el pagament amb targeta (TPV), a qualsevol oficina de XALOC, per abonar alguna taxa, impost, o d’altres ingressos recaptats per XALOC pels ajuntaments.

Amb el conveni es vol assolir una gestió millor i més eficient dels serveis de proximitat que presta al territori i a la ciutadania. Segons les dades actuals, dels 221 municipis de les comarques gironines, 129 tenen menys de 1.000 habitants, i en els últims anys aquests pobles amb menys població són els que han viscut el fenomen de l’exclusió financera de manera més pronunciada.

Les dades del Banc d’Espanya corresponents als exercicis del 2008 al 2021 constaten que el sector bancari ha tancat el 70 % de les oficines a Girona des que va esclatar la crisi econòmica del 2008, amb la qual cosa Girona és una de les províncies de l’Estat espanyol que més n’ha patit els efectes.

La Diputació de Girona, és la primera diputació catalana que firma un conveni d’aquestes característiques. El servei que preveu aquest conveni recull la possibilitat de pagar, mitjançant aquesta modalitat de gir postal, des del mateix domicili del contribuent, directament a l’empleat de Correus, o alternativament des de la xarxa d’oficines de Correus. Des d’aquesta setmana ja està operatiu.

El president de la Diputació de girona, Miquel Noguer, ha destacat que “la Diputació de Girona treballa per dissenyar uns serveis de proximitat per al benestar de les persones i per poder garantir les mateixes oportunitats i serveis a tot el territori”.

El Ple de la Diputació va aprovar el passat juliol la modificació de l’Ordenança general de gestió, inspecció i recaptació de XALOC per adaptar-la a aquesta forma de pagament.

El president delegat de XALOC, Jordi Camps, ha expressat que “l’entrada en funcionament d’aquest servei dona resposta a les necessitats que sorgeixen fruit del despoblament en els municipis, i a les conseqüències que això comporta, com és la desaparició dels serveis d’oficines bancàries”.

El conveni, signat per un any, preveu la possibilitat de pròrroga i s’emmarca en el compromís de l’organisme amb l’Agenda 2030. Correus, com a empresa pública, cobrarà als usuaris la tarifa fixa estipulada unilateralment per al servei, que actualment és d’1,95€ per gir.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS