En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'augment de preus segueix disparat a les comarques gironines, tot i que ha frenat respecte als mesos d'estiu.

Durant el setembre l'IPC interanual s'ha quedat als 9,5% a la demarcació, essent un punt superior a la mitjana catalana (8,5%) i també més elevada que la inflació mitjana a l'estat espanyol (8,9%).

Malgrat tot, les dades de l'Institu Nacional d'Estadística (INE) apunten que els preus han baixat respecte l'agost un 0,8%. Aquesta caiguda es deu a una davallada en el cost de l'habitatge, l'electricitat, el gas, l'aigua i altres carburants, que a la demarcació han baixat un 2,3% respecte l'agost. Tot i així, la taxa interanual d'aquest sector de productes està al 19,8%.

També han caigut els preus de la cultura i l'oci un 2,3% i en els transports el cost ha reculat un 0,8% respecte el mes anterior. A l'hostaleria i els restaurants els preus també han baixat un 0,8% durant el setembre, després de tancar la temporada d'estiu.

Per altra banda, els preus de l'alimentació i les begudes segueix pujant, tot i que ho fa de forma més tímida a mesos anteriors. La cistella de la compra dels gironins ha estat durant el setembre un 0,3% més cara que l'agost i un 12,1% més cara que ara fa un any.

Durant el setembre els preus de la roba i el calçat també han crescut i ho han fet un 3,3% respecte l'agost. Aquesta pujada es podria deure a la finalització de la campanya de les rebaixes i l'entrada de la nova temporada de tardor.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS