En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una detinguda pels aldarulls de Girona el 17 de febrer del 2021. / Foto: Gemma Tubert (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra van detenir 5 joves la nit del 17 de febrer del 2021. Aquell vespre s'havia convocat una nova concentració davant la Subdelegació del Govern a Girona.

En concret la protesta era per l'empresonament del raper lleidatà, Pablo Hasel. Hi van participar unes 300 persones, que van llançar ampolles i pirotècnia contra la línia policial que protegia l'edifici.

Quan els Mossos d'Esquadra van avançar-se, els concentrats es van dispersar i la situació va acabar en disturbis, que es van estendre pel carrer Santa Clara, el pont de Pedra i part del Barri Vell. Segons recull l'escrit de fiscalia, tots els acusats -amb edats compreses entre els 20 i el 24 anys- hi van prendre part d'una manera o altra.

A dos dels joves, el ministeri públic els relaciona amb el grup que va muntar barricades al mig del carrer Santa Clara, amb fustes i material d'obra que van agafar de l'antiga central del Molí. "De manera coordinada, van apilar taulons, pedres i altres objectes", recull l'escrit d'acusació. Després, continua la fiscalia, el grup va creuar el pont de Pedra i es va desplaçar fins a la Rambla, "on van arrencar llambordes i les van fragmentar contra el terra" per fer-les servir de munició.

Als altres dos joves i a la noia, la fiscalia els acusa d'estar enmig de "la massa de persones" que van dur a terme "una agressió col·lectiva directa" contra els antiavalots i els van increpar. Al seu escrit, concreta que a la zona compresa entre la plaça del Vi i el carrer Argenteria, ells tres van llançar ampolles de vidre o pedres contra la línia policial.

A més, la fiscalia també concreta que, quan els Mossos d'Esquadra van anar a buscar la noia després de veure com els llançava pedres, ella es va resistir a la detenció. Explica que va fer anar els agents per terra, que a un li va retorçar el canell i que va començar a donar "puntades de peu voladores" perquè no l'emmanillessin. La situació, especifica l'escrit, va generar que diversos dels concentrats increpessin la policia, els hi llancessin ampolles i que algú, des d'un balcó proper, els tirés un test.

La fiscalia imputa als joves delictes de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat comès amb instrument perillós. A ella, a més, també l'acusa d'un delicte de resistència i de dos més de lesions.

Per als dos nois a qui vincula amb el grup que va fer barricades al carrer Santa Clara, l'acusació pública demana una pena de 3 anys i mig de presó. Per als altres dos, sol·licita una condemna de 7 anys. I per a la noia, una de 8 anys de presó i una multa de 200 euros.

El judici s'havia de celebrar aquest dimecres a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Però s'ha suspès fins als dies 19 i 20 de desembre perquè dos dels acusats no han comparegut. Són un jove lituà i un noi de procedència marroquina. A un d'ells no se l'havia citat formalment, i l'altre no s'ha presentat. Per a aquest últim, la fiscalia ha demanat al tribunal que emeti una ordre de cerca i captura, i que quan se'l detingui, se l'ingressi a presó provisional.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS