En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plantació de marihuana, formada per unes 660 plantes, que creixia enmig de la zona boscosa de Vidreres. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'avís de l'existència de la plantació de marihuana a Vidreres el va donar un boletaire, que dimecres va anar a la Policia Local.

Allà, els va explicar que entre les urbanitzacions de Terrafortuna i Puigventós, enmig d'una gran zona boscosa, hi podria haver un cultiu de marihuana.

La policia, al seu torn, va alertar els Mossos d'Esquadra. La investigació va permetre localitzar la plantació, que estava ben amagada dins del bosc. Només s'hi accedia a través d'un sender que passava per sota de les línies elèctriques i per corriols estrets.

A primera hora d'ahir dijous, els mossos van fer un operatiu per desmantellar la plantació. Hi van participar tant agents de la unitat d'investigació com de l'Àrea Regional de Recursos Operatius.

L'operatiu es va fer a peu, avançant per una zona forestal fins arribar a la zona on hi havia el cultiu il·legal. Allà, els mossos van sorprendre a tres persones, que van quedar detingudes com a responsables de la plantació.

Es van trobar 660 plantes de marihuana d'un metre i mig d'alçada, algunes en avançat estat de floració.

Els tres detinguts, d'edats compreses entre els 26 i els 58 anys, havien muntat tot un campament al mig del bosc. Hi havia bombones de butà, un fogonet, menjar, matalassos i eines de cultiu (com rasclets, pales, xerracs, tallants, etc.). Just al costat, es va trobar una piscina de plàstic plena d'aigua amb una mànega que anava fins a una riera propera que utilitzaven per abastir-se.

Els tres homes, a qui s'acusa d'un delicte contra la salut pública, van passar ahir mateix a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Van quedar en llibertat provisional.

Segons subratllen els mossos, desmantellar aquesta mena de plantacions ajuda a evitar el risc d'incendi forestal. "L'alerta per l'alt nivell de risc d'incendi, sumat a la desforestació que van fer per poder conrear la plantació i que generen gran acumulació de restes vegetals, representen un gran perill", diu la policia. I conclou: "A més, a això s'hi afegeix que els responsables d'aquestes plantacions viuen i cuinen enmig del bosc amb fogons".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS