En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Els organitzadors del Càntut presenten la 6a edició del festival. / Foto: festival Càntut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquesta tardor torna el festival Càntut que es fa a Cassà de la Selva amb l'objectiu de recuperar aquelles cançons que sempre s'han cantat a casa i que s'han anat passant de generació en generació.

Del 18 al 20 de novembre se celebrarà la 6a edició del certamen musical, que aquest any tindrà fins a 25 propostes.

El divendres a la nit, la cantant i trompetista Alba Careta serà l'encarregada d'inaugurar el Càntut amb un recital de la nova producció del festival, que es basa en les cançons de bressol. A continuació també s'obriran les exposicions '100 anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya' i 'Càntut al bressol', a Can Trinxeria.

En aquesta última mostra es podrà veure el projecte dels alumnes de diverses escoles de Cassà de la Selva, que han recollit cançons de bressol dels seus àmbits familiars. Ara, s'han agrupat a l'exposició perquè tothom les pugui recordar i, si és el cas, aprendre'n de noves.

En la primera jornada, Joana Dark reflexionarà sobre les arrels rurals dels nostres costums des d'un punt de vista femení. El Pony Pisador serà l'encarregat de tancar la nit amb un concert al bar del Centre Recreatiu. En aquest cas, el grup oferirà un repertori adequat al festival.

El dissabte Clara Colom i Alba Magriñà dinamitzaran el vermut cantat i després hi haurà el primer torn dels dos dinars de cantadors que es faran el dissabte. A la tarda es podrà veure l'Última vertebra, un espectacle sobre la memòria oral i la cançó popular que es podrà veure al casal de jubilats a les cinc de la tarda.

La banda Bufant fort oferirà un concert itinerant amb diverses de les cançons que hi ha dins del repertori del Càntut. Els músics arrencaran a l'auditori Sala Galà a un quart de set de la tarda. Aquell vespre, Pep Gimeno 'Botifarra' també cantarà diverses de les cançons tradicionals de Xàtiva i d'altres punts del País Valencià. La Ludwig Band seran els encarregats de tancar la programació del dissabte amb un sopar concert que entonaran els temes més importants del grup barrejats amb un repertori popular.

Pel que fa al diumenge, al matí es faran dues visites comentades a l'exposició del cançoner popular amb el comissari i al migdia es farà un altre concert itinerant amb Bufant fort. Després es farà el segon dinar de cantadors, dinamitzat per Meg i Francesc Ribera ('Titot').

El 60% de les activitats del Càntut són gratuïtes. Les que són de pagament, tenen un preu d'entre 8 i 25 euros. El festival posarà a la venda totes les localitats a partir del dimarts 1 de novembre a les deu del matí.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS