En directe: Top 25 - Llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van passar aquest cap de setmana a la matinada i els autors van ser detinguts poc després pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sils.

A part dels robatoris, la policia els considera autors de delictes per lesions lleus, danys i un delicte lleu d'estafa.

Els tres joves, d'entre 19 i 20 anys, anaven vestits de fosc i amb un passamuntanyes i amenaçaven les víctimes amb un pal. Quatre dels robatoris es van produir a l'aparcament d'una discoteca del municipi i el cinquè el van fer en el vagó de tren. Els homes van emportar-se maletes, bosses de mà i targetes de crèdit.

El primer dels robatoris es va produir el divendres 28 d'octubre a quarts de deu de la nit, en un vagó de tren mentre aquest circulava per Caldes de Malavella. En aquest cas, els detinguts van donar-li un cop de puny a la víctima i després van arrencar amb violència la motxilla que portava. Entre d'altres objectes, els tres joves van emportar-se targetes de crèdit que van fer servir per comprar en un establiment de Sils. Abans de baixar del tren, però, els detinguts van trencar mobiliari i per això se'ls investiga per un delicte lleu d'estafa i pels danys causats al tren.

La matinada del 29 d'octubre, els tres joves van anar fins a l'aparcament d'una discoteca de Sils i amb el passamuntanyes i un pal van abordar la víctima i van agafar-li la bossa de mà de dins del cotxe.

Els tres joves van repetir el mateix 'modus operandi', l'endemà, la matinada del diumenge 30 d'octubre. En aquest cas, van abordar tres persones que anaven juntes. Van estirar la bossa de mà que portava una de les víctimes i van colpejar les altres dues perquè els donessin tots els objectes de valor que portaven. També van obrir el maleter del vehicle per emportar-se les maletes que tenien. Quan les víctimes van arrencar el cotxe per fugir, els lladres van trencar un dels vidres amb el pal que portaven.

Poques hores després, els Mossos i la Policia Local va detenir els tres joves al centre de la població de Sils. Quan els van trobar, els tres detinguts encara portaven bona part dels objectes sostrets a sobre.

La detenció es va produir amb rapidesa perquè els Mossos d'Esquadra tenien establert un dispositiu de prevenció de seguretat ciutadana en zones d'oci nocturn. Per això dues hores abans dels robatoris de la matinada del dissabte, els agents van identificar els tres joves. Això, conjuntament amb els testimonis de les víctimes dels robatoris va permetre relacionar-los com a autors dels fets.

Els tres joves van passar a disposició judicial i el jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners en va decretar l'ingrés a presó.