En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

l’Informe territorial de la demarcació de Girona. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'informe territorial de la demarcació de Girona que elaboren els serveis de Promoció de la Diputació ha constatat repunts de recuperació econòmica durant el 2021, amb més empreses i llocs de treball i un descens de l'atur.

En concret, segons dades de la Seguretat Social, durant l'any passat el nombre d'empreses va créixer un 3,3% respecte del 2020 i va augmentar en tots els sectors econòmics, entre els quals destaquen el serveis (3,6%) –predominant a la demarcació amb 21.157 empreses; la construcció (3,2%); l'agricultura (2%) i la indústria (0,8%).

Relacionat amb això, també s'han incrementat els llocs de treball en els grans sectors d'activitat econòmica, principalment els serveis (5,9 %) i la construcció (4,6 %). En aquest sentit, la dimensió de les empreses en el conjunt de la demarcació també ha crescut i ha passat de l'ocupació de 9 persones de mitjana durant el 2020 a les 9,2 de finals del 2021.

En relació a l'atur, el nombre de desocupats registrats a les oficins del Servei d'Ocupació de Catalunya a la demarcació es va reduir un 28% del desembre del 2020 al desembre del 2021 (31% menys en homes i 26% menys en dones).

Per origen, destaca la disminució en el nombre d'aturats d'origen estranger, que va baixar fins al 33,5% en aquest període. A finals del 2021, doncs, hi havia 35.763 aturats a les comarques gironines, uns registres que no s'assolien des de l’any 2008, molt abans de l'arribada de la covid-19.

El vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, remarca que les dades mostren "un teixit empresarial gironí dinàmic i que ha recuperat, en molts casos, el nivell prepandèmia".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS