Llagostera Ràdio on-line

Vista general del nou tram de camí de ronda de Blanes. / Foto: Ajuntament de Blanes

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Blanes ha obert un nou tram "inèdit" del camí de ronda. Aquesta setmana s'han enllestit les obres, que han durat quatre mesos i que han comptat amb una inversió de 166.500 euros.

El cost total de l'obra ha estat cofinançat per l'Ajuntament de Blanes i el Departament d'Empresa al 50%.

El camí enllaça amb l'accés a Cala Bona pel sud i li dona una sortida exterior que fins ara no tenia pel mur perimetral de pedra que voreja el Jardí Botànic Marimurtra.

El camí mesura uns 100 metres de llarg i per accedir-hi s'ha construït una rampa paral·lela al carrer amb l'objectiu de salvar el desnivell que hi ha des del carrer Ermita. A l'extrem que dona el mar, s'hi ha fet un mirador obert.

El disseny de l'espai, que ha fet l'arquitecte Xavier Cayuela de K + Q Arquitectura, s'ha realitzat de manera respectuosa amb el medi ambient seguint un traçat "sinuós" amb la idea de reproduir la forma de les ones i simulant les seves pujades i baixades.

La tanca que separa el camí del jardí està fet amb pals de fusta d'acàcia amb diferents alçades, també amb el mateix objectiu.

Els acabats de tot el recorregut, a més, han respectat la mateixa fisonomia que presenta el terra de Cala Bona, amb paviment a base de formigó i peces prefabricades de color de sorra.