En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’inspector i sotscap de la Divisió d'Operacions dels Mossos d'Esquadra, David Sánchez, ha avisat aquest divendres que “cal donar eines als joves” per evitar que puguin ser captats per doctrines extremistes i violentes.

Ho ha dit en el marc de la comissió parlamentària d’estudi sobre racisme institucional, on ha insistit que hi pot haver nois i noies “amb una sèrie de factors de vulnerabilitat” que necessiten ser “resilients”.

“El risc existeix, per això el cos centra tots els seus esforços en la prevenció”, ha afirmat.

Durant el 2021 es van gestionar 57 alertes compatibles amb processos de radicalització i només en tres casos es va fer un trasllat policial a la Fiscalia. La resta, van ser gestionades amb intervencions educatives i en un 20% es van complementar amb actuacions assistencials.

A més, Sánchez ha subratllat que ja s’han format més de 10.000 professionals dels centres educatius catalans en aquesta matèria, per tal d’oferir propostes generals i específiques que puguin afavorir la consolidació d’un alumnat “més empoderat”.

De fet, l’inspector ha subratllat la importància d’incidir en aquelles accions multidisciplinàries, que han demostrat tenir “una eficàcia molt elevada”. Pel que fa a la metodologia de treball del cos, ha recordat que es va a partir de tres grans eixos: la prevenció, la detecció i – com a darrers recurs – la reacció.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS