En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'esquerra, durant la visita inaugural del nou CAP de Figueres. / Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el Departament està acabant d'enllestir el Pla funcional de necessitat de l'hospital com a centre de referència de la regió sanitària de Girona.

Preveuen tenir-lo fet a finals d'aquest any. Fins que aquest document no estigui sobre la taula, no es definirà on anirà l'equipament.

I és que, segons Vergés, aquest Pla marcarà les característiques tècniques que haurà de tenir el nou edifici i sense això no és possible decidir on s'aixecarà. En aquest sentit, ha dit que també s'haurà de "veure" la disponibilitat de terrenys que hi ha i que la decisió es regirà, sobretot, per criteris tècnics. Malgrat això, ha dit que també es tindrà en compte el territori.

Vergés no ha volgut donar terminis d'inici de les obres però ha manifestat que mantenen, tal i com va explicar fa unes setmanes el Departament, començar a redactar l'avantprojecte constructiu del nou edifici abans del 2020.

La consellera també ha explicat que el seu Departament també està treballant en el Pla Estratègic Sanitari de Girona, un document que s'està elaborant a partir de la diagnosi de tota la regió sanitària i que té la voluntat d'identificar quines han de ser les accions prioritàries, planificar l'ordenació territorial i definir quines actuacions cal desplegar. De fet, un dels punts que recull aquest document és la construcció d'un nou equipament per donar resposta a les necessitat del territori.

Fa unes setmanes l'Ajuntament de Girona va presentar un estudi encarregat a una consultori on s'avaluava la idoneïtat de construir el futur hospital a Domeny. El Departament ja va manifestar que respectava la feina feta pel consistori per intentar mantenir el centre a la ciutat però recordava que és Salut qui té la responsabilitat de definir "la ubicació més idònia".

En aquest sentit, Vergés ha assegurat que aquesta decisió no es pot basar en "preferències" sinó en criteris que tinguin en compte les necessitats de la zona.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant la visita a Figueres per inaugurar el nou CAP Josep de Masdevall, que va entrar en funcionament el passat 2 de juliol. El centre, que ha comptat amb una inversió de 4 milions d'euros, concentrarà tota l'atenció pediàtrica per prestar atenció als infants de manera integral: des de l'època prenatal fins als 14 anys.

Disposa de tres plantes amb 22 sales de consulta, una de doble per odontologia, una de polivalent amb quatre punts d'atenció i una àrea d'atenció continuada amb quatre boxs d'atenció. A més de zones de despatxos, educació sanitària, emmagatzematge i una àrea de personal.

La posada en funcionament del nou CAP ha permès reorganitzar l'atenció sanitària de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS), que inclou la ciutat de Figueres, Fortià, Riumors, el Far d'Empordà i Vila-Sacra. La carta de serveis del nou centre serà més àmplia, atès que, a part de medicina de família, infermeria i pediatria, el CAP oferirà també odontologia, extraccions de sang, llevadoria i atenció a la salut mental.

 

Vota el número 1

Pel 5 de juny

COL·LABORADORS