Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tornen les crítiques al Pla de Costes per part dels sindicats de Mossos d'Esquadra. Asseguren que les comarques gironines necessiten "molt més reforçament" del que està previst.

Des del Sindicat Autònom de la Policia (SAP) recorden que es tracta d'una regió amb unes característiques "particulars". "A més de ser molt extensa, és transfronterera i aquest és un tema que cal tenir en compte", assenyala la portaveu del SAP, Imma Viudes. El seu homòleg de l'USPAC, Josep Miquel Milagros, ho vincula al "dèficit preocupant" d'efectius dels Mossos.

"Estem molt lluny de la planificació que es va fer inicialment i aleshores no hi havia l'amenaça terrorista", assenyala Milagros. En aquest sentit, el portaveu del sindicat considera que caldrien entre 4.000 i 5.000 nous agents a Catalunya els propers anys. "Destinem moltes hores al terrorisme i quan es va fer aquesta planificació no hi havia una alerta quatre com ara", destaca.

Tot plegat, asseguren, passa factura també al dispositiu que els Mossos fan per poder cobrir l'estiu i el Pla de Costes. Milagros el considera un "nyap" perquè, segons argumenta, "posen pedaços i cada any tenim el mateix problema. És completament insuficient", lamenta.

Per això deixa clar que el Departament "no es pot permetre" cap any més sense una convocatòria de nous policies. "Creiem que com a mínim han de seguir entrant 500 nous agents cada any per poder afrontar amb garanties les necessitats de seguretat del país", ha reblat Milagros.

De fet, Viudes posa d'exemple la situació del 2005. La portaveu del SAP recorda que aleshores hi havia zones de la demarcació de Girona que es reforçaven amb prop de 90 agents. "Actualment n'hi ha cinc a les mateixes comissaries", denuncia.

Una altra de les reclamacions que fan els sindicats és la distribució dels mossos. Alerten que alguns agents de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) o de la Brigada Mòbil han de fer "jornades maratonianes" perquè han de cobrir places que estan lluny de la seva base. "Evidentment la professionalitat és la mateixa, però cal pensar en els policies", destaca Viudes.

Milagros, a més, explica que el que s'intenta fer des de la Direcció General de la Policia és compensar-ho amb hores extraordinàries. En aquest sentit, el portaveu d'USPAC ha criticat "el preu ridícul" a les que el Departament paga aquestes hores, i ha demanat una millora.