En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Vista del pantà de Darnius-Boadella des de la presa. / Foto: Marina López (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La declaració d’alerta implica la reducció de l’ús de l’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per als industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%).

En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l'hora d'omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d'altres.

La limitació que s'estableix és un consum màxim de 250 litres per habitant i dia. Les restriccions no seran efectives fins a la publicació al DOGC.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha explicat a Catalunya Ràdio que se celebrarà una comissió interdepartamental aquest dimarts per informar el Govern i que després el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) firmarà l'alerta per sequera en els àmbits Darnius-Boadella i Ter-Llobregat, els més poblats de Catalunya.

Ara ja hi haurà 26 comarques en alerta i 550 municipis, amb un total de població afectada de 6,7 milions de persones. Els municipis afegits pertanyen a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, el Maresme, la Selva i el Solsonès.

La consellera ha destacat que els ciutadans no notaran les restriccions en l'ús de l'aigua, però sí que haurien de veure que "les fonts no van a dojo o que el Parc Agrari no es rega amb la proporció habitual". "No hi haurà talls d'aigua", ha deixat clar.

Jordà ha apuntat que es preveu que aquest hivern plogui més del que és habitual, però ha advertit que, encara que acabés passant, les eventuals precipitacions no "salvarien de la sequera". Per això, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d'aigua el consum diari.

De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d'aigua al dia a Catalunya.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS