En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Autoritats i alguns dels participants al Fitag a Girona. / Foto: Fitag

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona aixecarà el teló el pròxim 28 d'agost amb l'espectacle 'Europa', al Teatre Municipal de Girona.

Es tracta d'un muntatge musical produït entre Cràdula Teatre de Cassà de la Selva i el Cor Preludi.

L'endemà, es representarà 'El serio soy yo' del grup cubà Cuentero, l'espectacle del país convidat en aquesta nova edició. Serà al CaixaForum. Es tracta d'un muntatge de narració oral basat en contes tradicionals cubans on apareix el característic humor dels camperols del país.

Les dues coproduccions del certamen, 'Exercices sur la liberté' i 'Los francisquitos', enllacen Catalunya amb el Marroc i també amb Andalusia. A més, es continua apostant per les propostes escèniques del Fitag El Galliner, un espai on els alumnes d’aquesta escola presentaran les millors propostes de 'Distrets' (muntatges breus creats pels alumnes) d’aquest curs.

El Fitag es fa a diferents espais de la ciutat de Girona: Auditori Viader i Pati de la Casa de Cultura; pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, sala La Planeta, cinema Truffaut i el pati del Caixa Fòrum. Aquest any, seguint en la línia de l'any passat de fer-lo arribar a barris gironins, s'ha decidit incloure el del Pla de Palau –Santa Pau. També es manté el Fitag Terrassa Nits al Pati de la Casa de Cultura.

Per altra banda, algunes funcions també es faran a deu municipis més. Es tracta de Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Pere Pescador i Vidreres. El 'FITAG Municipis' implica també que grups teatrals del territori acullin companyies d'altres països.

Entre els objectius del festival hi ha el de fomentar els intercanvis culturals i la col·laboració en projectes internacionals i promocionar grups gironins arreu del món.

En el decurs de l’acte de presentació d'aquest dimarts, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assenyalat que "el Fitag arriba a la majoria d'edat convertit en un referent del teatre amateur a escala internacional" alhora que ha destacat la "gran tasca per fomentar el teixit associatiu, la participació i la cohesió social mitjançant la cultura".

La directora dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona, Carme Renedo, ha explicat que de nou la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya se suma al festival amb l’objectiu de potenciar i difondre el teatre que es fa a Catalunya. I ha assenyalat que "el teatre amateur és el teatre que estima la cultura, les arrels i la llengua del país".

Per la seva banda, la segona tinenta d'alcaldia de Girona, Maria Àngels Planas, ha elogiat el fet que arribi també al barri de Santa Pau per seguir "descentralitzant" la cultura i fer-la arribar a més gent.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS