En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa arriba després que s’hagi incrementat notablement el percentatge de nois que afirmen que la violència de gènere "no existeix", d'acord amb un estudi presentat a finals de 2021 pel Baròmetre de Joventut i Gènere.

La nova campanya de la Creu Roja Catalunya ‘ No desviïs la mirada, la violència no es qüestiona’ posa de manifest que no sols és considerada violència masclista aquella que suposa una agressió física, sinó qualsevol forma de violència exercida contra les dones, entre les quals destaquen la psicològica o econòmica, violències més subtils i normalitzades.

En aquesta línia l’entitat alerta que la vulnerabilitat social ha crescut en el context generat per la pandèmia de la COVID-19, especialment entre les dones que mostren pitjors indicadors de salut, ocupació, i ingressos.

A banda, Creu Roja també ha impulsat la campanya ‘Nosaltres, dones’, que neix en el marc d'un projecte de cooperació internacional que l’organització desenvolupa a Moçambic, a la regió d'Inhambane.

L’objectiu d’aquesta acció és contribuir a la reducció de la violència de gènere mitjançant l'empoderament socioeconòmic de les dones supervivents de violència, la promoció de la igualtat i l'enfortiment de l'estructura institucional. Aquest recurs de sensibilització compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquesta campanya s’adreça principalment a la població jove i compta amb diversos tallers adreçats a les escoles i amb una exposició interactiva en la qual convergeixen testimonis de Moçambic, Catalunya, Mèxic, Ucraïna i l'Afganistan, que evidencien el caràcter universal de la violència de gènere. La mostra es pot visitar el 25 de novembre a la seu de la Creu Roja a Catalunya i posteriorment s’exhibirà a diferents punts del territori català.

A més, segons dades facilitades per l'entitat, durant el 2019 i en el marc de la iniciativa ‘Dones en dificultat social’ l’entitat va atendre un total de 4.487 dones. Aquest és un recurs que fa costat a les víctimes de les diferents violències, sense xarxes de suport familiar o social, amb fills o filles sota la seva responsabilitat, amb discapacitat, joves, majors de 65 anys, dones migrades, refugiades, residents en entorns rurals, en contextos d'explotació sexual i prostitució.

Així mateix, des de principis d’any, l’àmbit d’Ocupació de la Creu Roja a Catalunya ha acompanyat 146 dones en situació de violència masclista per assolir el seu objectiu professional i millorar-ne l’ocupabilitat.

Actualment, un 44’5% ha aconseguit un contracte laboral, el 44’6% a través dels serveis d’intermediació de l'ens amb empreses col·laboradores. En aquest sentit, 36 dones d’aquest col·lectiu atès participen en el projecte pilot Itineraris que canvien vides que es fa en col·laboració amb el SEPE a Barcelona i sis províncies més de l’estat i que està finançat pels fons europeus Next Generation (2022-2023).

L’enitat també desenvolupa d’altres programes adreçats a persones grans que han patit o pateixen maltractaments o dones i nenes migrades i refugiades sense xarxa de suport, entre d’altres.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS