En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el conseller d'Educació, Josep González-Cambray. / Foto: Albert Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern destinarà 102.635.439 euros a millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic en 294 centres educatius distribuïts per tot el país.

Es tracta d'una actuació finançada amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica, i que es durà a terme en el decurs de l'any 2023.

L'objectiu és posar al dia edificis que han quedat antics amb el pas del temps, i que suposen una pèrdua de confort a l'hivern, però també un excés d'entrada de calor a l'estiu.

"Destinarem 102 milions d'euros en millora l'eficiència energètica dels centres educatius per gastar menys energia i oferir a alumnes, docents i personal d'administració i serveis un millor confort tèrmic", ha assenyalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Les actuacions es faran d'acord amb el pla director d'Infraestructures Educatives i el pla de Confort Tèrmic que ha dut a desenvolupat Educació, incidint en espais d'arreu del territori català.

"Es faran 193 actuacions d'envolupant, és a dir, d'aïllament de finestres, de les parts interior i exterior de façanes i de cobertes, i també es canviaran els sistemes de calefacció en 37 centres educatius, però en 64 més es duran a terme les dues actuacions a la vegada", ha apuntat el conseller d'Educació, Josep González-Cambray.

"Es tracta de substituir els sistemes actuals per mecanismes de calefacció més eficients i amb un impacte ambiental menor", ha afegit Aragonès. Amb aquesta actuació es reduirà la despesa en energia, en un moment en què les factures en aquest àmbit han crescut de manera considerable.

En aquest sentit, González-Cambray ha assegurat que els centres no han de témer per aquest aspecte, donat que garanteixen que es podrà cobrir la despesa energètica i no s'hauran de treure diners d'altres partides dels propis instituts o escoles.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS