En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut començarà a vacunar amb la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 els menors de 60 anys el proper dilluns.

El conseller Manel Balcells apunta que s'està treballant en el procediment que caldrà dur a terme, un cop la Comissió de Salut Pública va aprovar ahir dijous la seva administració.

En principi, si una persona es vol vacunar s'haurà d'adreçar a un ambulatori.

"Salut pública està fent els preparatius perquè a partir de la disposició estatal d'aquest dijous es pugui posar en marxa per a tota la població", ha assenyalat, amb la petició que les persones de risc se la posin.

Pel que fa a la situació epidemiològica, ha definit com un "còctel" el fet que coincideixin el virus de la covid, el de la bronquiolitis, que va a la baixa, i el de la grip. "Aquest puja fort, i la setmana que ve podríem tenir el pic", ha detallat.

No obstant, confia en la robustesa del sistema: "Podem contrastar que el sistema està tensionat, però aguantarà", ha detallat, tot demanant a la població que faci un ús racional del sistema sanitari i es quedi a casa amb simptomatologia lleu, o que vagi als CAP, CUAP o hospitals en cas de casos menys o més greus.