En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura. / Foto: María Belmez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu d'USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha reconegut que des del sindicat no tenen "massa esperances" d'acostar posicions amb Educació per evitar la vaga del 25 i 26 de gener.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha considerat que les meses sectorials celebrades fins ara han estat una "pèrdua de temps". Malgrat tot, ha dit que continuaran negociant i acudiran a la propera reunió, que Educació té previst convocar en breu.

Segura ha reconegut que les trobades amb Educació han estat "més cordials" que durant el curs passat però ha retret que continuen sense tenir resposta a la seva contraproposta sobre la recuperació dels estadis i la concreció d'altres mesures, com per exemple les pressupostàries per al 2023.

Segura ha recordat que els sindicats, de manera unitària, van fer una contraproposta a la proposta d'Educació del desembre de recuperar el primer sexenni als sis anys, i no als nous com es va aplicar amb les retallades, a partir del desembre del 2023.

Els sindicats volen que es recuperin tots els estadis, no només aquest primer, i per això van fer la seva contraproposta. USTEC va demanar una resposta abans d'acabar el curs i aquesta no va arribar. Per això, entre d'altres motius, va tirar endavant al convocatòria de vaga. I és que Segura ha rebutjat "dilatar més en el temps" la decisió de tornar a les mobilitzacions i ha defensat que un trimestre ha estat prou marge per concretar noves mesures.

A més dels estadis, USTEC vol que es concreti també com s'arribarà al 6% del PIB en educació, parlar sobre l'avançament del curs escolar o la retirada del decret de plantilles.

Segura ha negat que la convocatòria d'una nova vaga estigui relacionada amb les eleccions sindicals previstes per aquest any: "Ens agradaria no haver de convocar vaga".

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha recriminat a USTEC que "no s'entén" una nova vaga quan estan les negociacions obertes i "a punt de signar-se un acord amb els darrers serrells". En declaracions a TV3, ha defensat que la ciutadania no entendrà aquesta mobilització, prevista per al 25 i 26 de gener, i ha reivindicat que el que necessita el sistema és tranquil·litat.

D'altra banda, ha garantit que s'aniran cobrint les vacants de docents que hi ha en l'inici del trimestre i ha explicat que s'ha aprovat que, "de forma voluntària", un professor de secundària pugui ampliar horari per cobrir-les. Ha explicat també que no està decidida la data d'inici del curs vinent i que es farà un cop s'acabi l'avaluació de l'avançament.

Educació continua amb l'avaluació externa de l'avançament el curs escolar i les mesures relacionades. En aquest sentit, Cambray ha dit que en les properes setmanes compartirà amb els membres del Consell Escolar de Catalunya els resultats d'aquesta avaluació i es decidirà "conjuntament" la millor manera d'avançar el curs vinent.

En línies generals, ha apuntat que l'avaluació conclou que avançar l'inici del curs és una bona mesura però ha afegit que cal veure com es continua portant a la pràctica millorant, "si s'escau", el desplegament. D'aquesta manera, Cambray ha fet al·lusió a la decisió de l'any passat de cobrir amb monitors les hores de la tardes de setembre per garantir l'horari escolar habitual.

Cambray ha assegura també que es posaran "tots els mitjans possibles" per ampliar l'oferta de places d'escoles bressol allà on faci falta, tot i que ha recordat que aquesta és una competència municipal. En aquest sentit, no ha descartat, com ja ha fet altres vegades, que aquesta oferta 0-3 pugui entrar en instal·lacions d'escoles, com ja passa en alguns casos.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS