En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels correus electrònics que han rebut membres del Bisbat de Girona. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Bisbat de Girona ha patit un atac informàtic amb correus electrònics suplantant la identitat de l'administrador diocesà, Lluís Suñer, on es demanava als receptors fer un seguit de compres.

"Hola, Jordi, estàs disponible?". Així s'encapçalava el primer correu electrònic que alguns membres del Bisbat de Girona van començar a rebre aquest dilluns cap a dos quarts de deu del matí.

El mail, que suplantava la identitat de l'administrador diocesà però amb una adreça diferent, deia als receptors que tenia una "petició" per fer-lo que calia gestionar "amb discreció" i que, com que estaria ocupar en una "sessió de pregària", els demanava que contestessin via correu electrònic.

Quan el destinatari responia, rebia un segon e-mail on se li demanaven un seguit d'operacions i compres a través de vals d'iTunes per valor de fins a 2.000 euros. "Era estrany i això va fer saltar les alarmes", explica el responsable de la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona, Xavier Roca.

Arran d'això, el Bisbat va decidir enviar un e-mail al personal de la casa alertant de la situació detectada i, veient que al llarg del dia la xarxa s'anava eixamplant, van decidir enviar un correu "més massiu". "Us informem que en les darreres hores s'estan rebent missatges de correu electrònic de part d'un remitent que porta per nom "Lluís Suñer" i des d'adreces com "reverendoffc@gmail,com" o "ministeruffi@aol,com", que no corresponen en cap cas a l'administrador diocesà de Girona.

Aquesta situació també està passant en d'altres bisbats. Us recomanem que no els contesteu. Gràcies", deia el missatge.

De moment, no saben a quanta gent ha arribat ni si algú ha caigut en el parany i ha respost a les peticions. Un cop se sàpiga l'abast, explica Roca, decidiran si emprenen accions legals o no.

Segons sembla, aquesta no seria l'única diòcesi que ha rebut correus maliciosos. Roca explica que els consta que des de mitjans de desembre n'hi ha hagut d'altres que han rebut correus d'aquest tipus o, fins i tot, trucades fent-se passar per càrrecs de govern de la diòcesi com els mateixos bisbes.

El Bisbat de Barbastre-Montsó alertava a mitjans del mes passat que en almenys dues congregacions havien rebut rucades d'una o diverses persones fent-se passar per sacerdots i personal del bisbat.

En un dels casos, la persona que va fer la trucada va demanar que es fes un ingrés en un compte bancari. En aquest mateix bisbat, també van rebre correus electrònics que suplantaven la identitat de bisbe.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS