En directe: La Formula

 Llagostera Ràdio on-line

El nou espai de les Urgències del Trueta. / Foto: CatSalut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els pacients que a partir de dimecres vinent vagin a Urgències de l'Hospital Josep Trueta de Girona utilitzaran una part de les noves instal·lacions.

Els treballs són el resultat de la primera fase d'ampliació del servei que van començar el març del 2017. Setze mesos després, ja han culminat i des d'avui s'ha iniciat el trasllat del material al nou espai.

Les obres s’han organitzat en fases, per tal de fer compatible l’activitat assistencial amb les millores. La primera fase, ara ja completada, ha consistit en l'adequació dels espais que van quedar lliures gràcies al trasllat del Laboratori Clínic Territorial al Parc Hospitalari Martí i Julià.

La nova zona disposa de 22 boxs amb 31 punts d’assistència on es reubicaran els espais assistencials existents fins ara. La segona fase se centrarà en la remodelació dels espais alliberats. Es preveu que l'estiu vinent finalitzin els treballs de millora i ampliació.

L'ampliació de les Urgències suposarà una important millora, tant per als més de 70 professionals que treballen al servei com per als usuaris. Quan es completi la segona fase, a part dels 22 boxs amb 31 punts assistencials, el servei d’Urgències disposarà de dotze punts d’observació monitorada i de quatre punts d’atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia, amb cinc punts d’atenció i l'àrea de triatge.

L’empresa CRC Obras y Servicios SL és l'encarregada dels treballs per un import de 3.622.590€  pel que fa a l'obra i sense tenir en compte l’equipament.

El projecte global permetrà ampliar notablement la superfície del servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats, un cop acabada del tot l’obra que es preveu que sigui l’estiu que ve.

Uns 200 pacients acudeixen cada dia a aquest hospital de referència de la demarcació i fins a 70.000 a l'any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona. Prop del 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS