En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El recompte dels devots que acompanyen el Pare Pelegrí 2023. / Foto: Ajuntament de Tossa de Mar

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Com és tradició a Tossa de Mar, aquest divendres 20 de gener, un grup de pelegrins s'han aplegat a l'església a primera hora del matí per completar a peu la travessia fins a l'església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners.

Acompanyen el Pare Pelegrí 2023, que enguany és Jordi Bragulat Fidalgo. Té 45 anys, està casat, té dos fills i és sotsinspector de la Policia Municipal de Girona.

La ruta es repeteix anualment com a promesa del poble al sant per haver erradicat la pesta a Tossa fa més de 500 anys. Al migdia, s'ha fet el recompte. En aquesta edició marcada pel fred, hi han participat 929 persones. D'aquestes, 482 són dones calçades i 28 descalces i 392 són homes calçats i 27 descalços.

La xifra és molt superior a la de l'any passat quan només hi van participar 557 persones. Aquest és el segon any consecutiu que s'ha permès als devots acompanyar el Pare Pelegrí, després que el 2021 quedés restringit pel confinament municipal a Catalunya derivat dels efectes de la pandèmia.

El pelegrinatge acabarà aquesta nit, quan s'hagin recorregut els prop de 40 quilòmetres fins a l'església de Sant Sebastià de Santa Coloma. Aquest dissabte, el Pare Pelegrí desfarà el camí de tornada amb un seguici més reduït fins a l’església de Sant Vicenç de Tossa, on el rebran amb torxes i ciris.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS