En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els responsables del cicle de concerts Sinèrgic amb el vicepresident de la Diputació de Girona i treballadors sanitaris. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de 2 anys de vida, el cicle de concerts Sinèrgic amplia el radi d'actuació per aquest 2023. Actuarà a tots els hospitals de gestió pública de les comarques gironines.

En concret es faran 12 concerts en els 9 centres que hi ha (Trueta i ICO de Girona, Santa Caterina de Salt, Olot, Figueres, Blanes, Palamós, Campdevànol i Puigcerdà).

Es tracta de concerts sorpresa que es faran pels pacients que hi hagi hospitalitzats en diferents plantes de cada hospital.

A més, també es faran activitats entre músics i usuaris dels geriàtrics per potenciar la participació entre artista i gent gran. Es preveu organitzar sis sessions en diferents centres de la demarcació.

En paral·lel, també es faran tallers musicals al centre penitenciari del Puig de les Basses i es repetirà el taller per a joves que estan en el Centre Educatiu Montilivi del Departament de Justícia. En aquests casos, el coordinador del cicle, Martí Sancliment, explica que "els interns participen en la creació musical" de la mà dels artistes que els visiten.

Els concerts que es faran a hospitals hi participen músics com ara Judit Nederman o Ferran Palau. També s'ofereixen concerts de música clàssica i en l'àmbit del rap o l'electrònica.

El cicle va néixer el 2021, on es va concentrar en els concerts sorpresa als hospitals gironins. En aquests casos, s'acostava la música en els centres sanitaris de la demarcació. En l'edició de l'any passat es va apostar per fer-lo arribar al centre penitenciari del Puig de les Basses i al Centre Educatiu Montilivi, a Girona. Aquest 2023, l'objectiu és combinar les accions encetades en les edicions anteriors mantenint els concerts en hospitals i centres del Departament de Justícia.

A més, aquest any també s'ha començat amb una prova pilot de musicoteràpia per a infants que estan a la unitat de cures pal·liatives. Es tracta de pacients amb malalties cròniques complexes i que des de l'hospital fomenten l'atenció domiciliària per evitar l'hospitalització en tots els casos que sigui possible.

De moment, els professionals sanitaris han escollit 4 infants per posar a prova aquesta teràpia que busca un tractament emotiu i espiritual. Aquesta musicoteràpia també es fa a casa dels infants i busca la participació de les famílies, a banda de l'infant. Cada 15 dies es fa una sessió d'aquesta teràpia musical amb 4 infants del Trueta de Girona.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS