En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Processat de dades per l'elaboració del mapa d'hàbitats marins. / Foto: 'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha completat la prospecció del 70% de la superfície del fons marí, de Portbou a l'Ampolla. El treball s'inclou en la creació del Mapa dels hàbitats marins de Catalunya.

El projecte va començar al 2021 i fixat a tres anys vista ha de servir per millorar la planificació i gestió sostenible dels usos i les activitats al medi marí.

A banda de la prospecció, s'ha realitzat el mostreig de sediments i imatges des de Portbou fins al Garraf i ara s'estan analitzant al laboratori.

Per aquest 2023 està previst acabar la prospecció d'hàbitats, analitzar i integrar la informació obtinguda i elaborar les bases cartogràfiques digitals que conformaran el mapa.

La campanya geofísica consisteix a prospectar el fons marí mitjançant diferents sensors d’adquisició de dades que en temps real transmeten les dades als ordinadors del vaixell on se’n fa un preprocessament i validació. L’objectiu final és determinar la geomorfologia del fons i també la fondària o batimetria.

Pel que fa a la determinació dels hàbitats, es fa una prospecció per identificar el tipus de sediments i s'acompanya de filmacions del fons marí per obtenir imatges que ajudin a identificar els hàbitats existents.

Acció Climàtica ha destacat que aquest coneixement servirà per contribuir a conservar el patrimoni natural marí i la seva biodiversitat. Així, a l'hora de planificar qualsevol infraestructura que hagi de passar pel litoral català, s’haurà de tenir en compte la informació aportada pel mapa.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS