En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Plànol amb la nova rotonda que es construirà a l'accés de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella. / Foto: Departament de Territori

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Territori, Juli Fernández, i l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, han signat aquest dilluns el conveni que permetrà tirar endavant les obres d'una nova rotonda.

Els treballs tindran un pressupost d'1,1 milions d'euros i començaran aquest proper mes de març, amb un termini d'execució de mig any.

"Amb aquesta intervenció, la urbanització del Llac del Cigne i Caldes de Malavella tindran uns accessos millors", ha assenyalat el conseller. Juli Fernández ha emmarcat l'obra dins les actuacions del Govern per millorar la xarxa viària "amb dos objectius principals: la seguretat i fer més fluid el trànsit".

En concret, les obres consistiran en la construcció d'una nova rotonda i un vial d'accés a la urbanització el Llac del Cigne, un tram per on circulen 8.200 vehicles diaris.

Aquesta rotonda substituirà l'actual encreuament en forma de T situat al quilòmetre 2,4 de la GI-673, que enllaça amb l'accés a la deixalleria municipal i la urbanització Can Solà Gros. El nou giratori tindrà un diàmetre de 50 metres.

L'obra també proporcionarà una major permeabilitat a la carretera, ja que incorporarà els passos de vianants i els trams de vorera necessaris per a garantir el pas del veïnat dels dos nuclis situats a banda i banda de la GI-673. Així mateix, s'adaptarà la xarxa de drenatge i d'enllumenat existents.

El conveni formalitzat avui estableix que Territori finançarà i executarà les obres i l'Ajuntament de Caldes de Malavella assumirà el nou vial que es construirà des de la nova rotonda fins al carrer de Llevant de la urbanització.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS